Wat is wandelcoaching

Het woord wandelcoaching roept bij veel mensen in eerste instantie op dat zij ‘veel’ gaan wandelen of ‘getraind’ worden in wandelen. Dat kunnen bijkomstigheden zijn. Een naam die beter past, is ‘coaching in de natuur, buiten’.

Ik ga naar buiten, het liefst buiten in de natuur, waar ik je 1 op 1 coach aan de hand van persoonlijke vragen die je kan hebben op verschillende gebieden. Die kunnen liggen op het gebied van de persoonlijke groei, zelfvertrouwen, relatie, stress, burn-out, werkgerelateerde vragen. Vandaar de naam voor mijn site ‘Binnenstebuiten Buiten’.

Als wandelcoach help ik je sterker in je schoenen te staan, meer zelfvertrouwen te krijgen, duidelijker je grenzen te stellen, weerbaarder te worden. Zorgen en stress zet je om in positieve actie.

De beweging wordt ingezet als ondersteuning bij het in actie komen om te veranderen wat nodig is. En daarbij is het naast elkaar wandelen makkelijker praten. Bij pijnlijke, moeilijke onderwerpen blijkt dat door elkaar niet hoeven aan te kijken, het échte verhaal eerder verteld wordt, dus je eerder tot de kern komt.

Je houding en wandeltempo laat ook veel zien. Ik gebruik dit om over in gesprek te gaan, maar zet dit ook in om gedrag letterlijk te veranderen. Wanneer je bv. gebogen en sloffend loopt, kan een pauze door op een bankje te gaan zitten, je laten ervaren hoe moe je bent.

Het buiten zijn helpt je op een natuurlijke manier in de buitenlucht te ontspannen. De natuur wordt ook wel de ‘spiegel’ van je ziel genoemd. Als coach zet ik de beelden en symboliek van de natuur in, zodat je makkelijker inzicht krijgt in jezelf. Het is nu eenmaal ‘luchtiger’ om te praten over een beeld dat jou representeert, dan over je persoonlijke (pijnlijke) stukken. De steeds veranderende beelden stimuleren je om anders te gaan denken. Ik gebruik dit om je een nieuwe richting te laten bepalen, bepaalde situaties te accepteren en anders te gaan denken over situaties, andere mensen en jezelf.

Bij deze weg, jouw weg, is het de natuur die jou wijst en helpt welke volgende stap jij gaat maken. Ik help jou daar graag bij.